WEBINAARI: Waste No More: Rakennusjätteen uudelleenkäytön ja kierrätyksen mahdollisuudet

Missä? Webinaari toteutetaan Teams-tapahtumana perjantaina 18.9. klo 12-14

Ilmoittautuminen? Ilmoittaudu klikkaamalla tästä.

Talonrakentaminen on Suomessa suurimpia luonnonvarojen kuluttajia. Rakentamisesta syntyy (ylijäämämaat mukaan lukien) vuositasolla enemmän jätettä kuin palveluissa ja kotitalouksissa yhteensä. Koko Euroopan tasolla noin kolmannes jätteestä liittyy rakentamiseen. EU:n jätedirektiivi edellyttää, että vuoteen 2020 mennessä jäsenmaiden on kierrätettävä 70 prosenttia rakennus- ja purkujätteistä materiaalina. Rakennusjätteen vähentämisestä syntyy yrityksille huomattavia taloudellisia säästöjä muun muassa jätemaksujen laskiessa. Myös kierrättäminen kannattaa, sillä käytettyjen rakennusmateriaalien ja -tuotteiden arvostus on lisääntynyt ja kierrätysmarkkinoista on kehittynyt maailmalla miljardiluokan liiketoimintaa.

Webinaari nostaa esiin käytännön esimerkkejä siitä, miten jätteiden lajittelu, materiaalien uudelleenkäyttö ja kierrätys mahdollistavat yrityksille kustannussäästöjä ja vastuullista liiketoimintaa. Annamme tietoa rakennusmateriaalien kierrätyksen ja uudelleenkäytön nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä sekä tarjoamme mahdollisuuden yhteistyökumppanuuksien muodostumiselle.

Webinaari on suunnaattu rakennus- ja purkualan yrityksille, rakennuttajille ja hankinta-asiantuntijoille. Webinaari tarjoaa myös arvokasta tietoa purkujätteen hyödyntämisestä kiinnostuneille toimijoille, kuten kolmas sektori, kiertotalous- ja käsityöyrittäjät tai kiertotalousyrittäjyydestä kiinnostuneet.

Webinaarin järjestää yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden koordinoima KIERTO-hanke, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry ja Ekokumppanit Oy.


OHJELMA

12.00 Tilaisuuden avaus: Pirkanmaan Nuorkauppakamari vastuullisen yritystoiminnan tukijana, puheenjohtaja Henri Mäkelä, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry

12.10 Rakennusmateriaalin kierrätys ja uudelleenkäyttö nyt ja tulevaisuudessa, johtava asiantuntija Paula Eskola, Motiva Oy – Lataa tästä Motivan webinaaridiat!

12.30 Yritysesimerkki: Eko-Expert Oy eristevillan kierrättäjänä, kierrätyspäällikkö Linda Järvenpää, Eko-Expert Oy – Lataa tästä Eko-Expertin webinaaridiat!

12.45-12.50 Tauko

12.50  Rakennusosat ja materiaalit kiertoon – kokeiluilla uutta liiketoimintaa (HYPPY) -hankkeen käytännön kokemukset, projektipäällikkö Markku Raimovaara, Hämeen ammattikorkeakoulu – Lataa tästä HYPPY-hankkeen webinaaridiat!

  • Esimerkkikohteena Vuorentaan vanhainkodin purkuhanke
    • Luotsi -säätiön rooli irtaimiston hyödyntämisessä
    • Purku-urakan kilpailutus

13.15 KIERTO-hanke kiertotalousosaamista ja kumppanuuksia kehittämässä, projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut – Lataa KIERTO-hankkeen webinaaridiat tästä!

13.30 Virallisen osuuden päätös, mahdollisuus esitellä lyhyesti omaa purkujätettä hyödyntävää yritystä/toimintaa ja/tai etsiä yhteistyökumppaneita

14.00 Webinaarin päätös

Tapahtumajärjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.