Työnantajille

Kestävää kasvua kiertotaloudesta

Työnantajille tarjoamamme maksuttomat palvelut ovat suunnattu Tampereen ja lähialueiden PK- ja mikroyrityksille, yhdistyksille sekä Tampereen kaupungin yksiköille. KIERTO-hankkeen palvelut tukevat työnantajia kiertotalouteen siirtymisessä, liiketoiminnan kehittämisessä sekä osaavan työvoiman saatavuuden turvaamisessa.

ota yhteyttä – ja samalla askel kohti kiertotaloutta!

KIERTO-kartoitus selvittää toiminnan nykytilan ja etsii kehityskohteet

Matalan kynnyksen starttaus kohti kiertotaloutta.

KIERTO-kartoitus on suunnattu PK- ja mikroyrityksille, jotka haluavat kehittää toimintaansa yhä kestävämpään ja vastuullisempaan suuntaan. Maksuton kevytkartoitus sisältää selvityksen yrityksen toiminnasta vastuullisuuden ja kiertotalouden näkökulmista sekä selvityksen pohjalta tehdyt KIERTO-hankkeen asiantuntijoiden kehitysehdotukset, joita voi olla esimerkiksi suunnitelma kierrätyksen tehostamiseksi, jatkosuunnitelma yrityksen sivuvirtojen hyödyntämiseksi tai laajemman materiaalikatselmuksen tekeminen hävikin minimoimiseksi ja/tai ympäristöjärjestelmän rakentaminen. KIERTO-kartoitus toteutetaan haastatteluna, joka kestää noin kaksi tuntia. Kehitysehdotusraportti toimitetaan noin 2 viikon kuluessa haastattelusta.

ota yhteyttä ja sovitaan KIERTO-kartoituksen haastatteluaika!

KIERTO-rekry tarjoaa uusia osaajia

Yrityksen siirtymää kohti kiertotaloutta voi edistää kiertotalousosaajien avulla.

Tarvitsetko kiertotalouden osaajia avuksesi yrityksesi työtehtäviin? KIERTO-hankkeessa on käynnissä työnhakijoille suunnattu Kiertotalous työelämätaitona -koulutus, jonka avulla työntekijämarkkinoille saadaan lisää kiertotalousosaajia. Nämä osaajat voivat olla avaimena yrityksen siirtymässä kohti kiertotaloutta. Kiertotalousosaajalle voi tarjota työkokeilupaikkaa ja samalla käynnistää yrityksen matkan kohti kasvavaa kiertotalouden alaa. KIERTO-hanke tarjoaa myös tukea työllistämiseen ja käytössäsi on laaja skaala erilaisia tukipalveluja. Tarjoamme myös uusia näkökulmia toiminnan kehittämiseen.

ota yhteyttä, jos lisäkäsille olisi tarvetta:

KIERTO-peluutus inspiroi kiertotalouteen

Circula® Kiertotalous- ja yrittäjyyspelissä tutustutaan kiertotalouteen luovan tiimityön kautta.

Circula®-peli sopii loistavasti yritysten tuotekehityksen innostajaksi. Peli havainnollistaa kiertotaloutta käytännön tasolla yritystoiminnan ja kuluttamisen näkökulmasta. Peluutus tutustuttaa osallistujat kiertotalouteen luovan tiimityön kautta ja tarjoaa näköalaa kestävään tulevaisuuteen. Lue lisää pelistä Circula®:n virallisilta nettisivuilta.

KIERTO-peluutus toimii hauskana lisänä esimerkiksi kehittämispäivän osaksi. Asiantuntijamme tulevat paikan päälle ohjaamaan pelin kulkua, joten peliä ei tarvitse opetella itse. Yksi peluutus kestää noin kolme tuntia. Ratkaisukeskeinen peluutus tarjoaa uusia ideoita ja suuntaa yrityksen kehitykselle sekä toimii erinomaisena ryhmätyönä osallistujille.

Kierto-peluutusta teidän työpaikallenne? kyllä kiitos!

KIERTO-koulutuksessa tutustutaan kiertotalouden perusteisiin

Onko kiertotalous terminä tuttu, mutta laajempi ymmärrys vielä hieman hakusessa?

KIERTO-koulutus on suunnattu PK- ja mikroyrityksille, jotka haluavat kehittää toimintaansa kestävämpään ja vastuullisempaan suuntaan. Koulutus toteutetaan räätälöitynä pakettina jokaiselle yritykselle sopivaksi ja yksilöllisen tarpeen mukaiseksi. Koulutuksessa tutustutaan kiertotalouden perusteisiin liiketoiminnan kehittämisen ja kiertotalouden edistämisen näkökulmasta. Tavoitteena on kehittää yrityksen kiertotalousosaamista ja luoda uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseen. Kouluttajana toimii KIERTO-hankkeen asiantuntija Tanja Hynynen Ekokumppanit Oy:sta.

ota yhteyttä ja jutellaan koulutusmahdollisuuksista lisää:

Verkostoidu

Verkostoidu kiertotalouden edelläkävijöiden kanssa KIERTO-hankkeen LinkedIn-ryhmässä

KIERTO-hankkeen Linkedin-ryhmä Kiertotaloudesta kasvua Tampereen seudulla tukee ja parantaa kiertotaloustoimijoiden verkostoja sekä kehittää kiertotalouden työllistymismahdollisuuksia. Verkostoryhmä tuo yhteen kiertotalouden liiketoimintamalleja hyödyntäviä yrityksiä, kiertotalouden yritystoimintaa pohtivia ja muita kiertotaloudesta kiinnostuneita toimijoita. Ryhmässä voit keskustella, ideoida ja oppia uutta kiertotaloudesta kasvun mahdollistajana. Voit jakaa linkkiä vapaasti omille verkostoillesi. Tule mukaan verkostoitumaan ja rakentamaan yhdessä kestävää tulevaisuutta kiertotaloudesta.

Liity ryhmään!