Ekokumppanit toteutti KIERTO-hankkeessa Tekstiilien lajittelu kotitalouksissa -kyselyn kesällä 2020. Kyselyn avulla selvitettiin pirkanmaalaisten kotitalouksien tekstiilien lajittelun tämänhetkistä tilaa sekä tulevaisuuden toiveita. Tavoitteena on hyödyntää selvityksen tuloksia poistotekstiilin erilliskeruun ja kierrätyksen edistämistyössä.

Kyselyn tulosten pohjalta toteutettu raportti vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin: mitkä ovat merkittävimmät esteet kodin poistotekstiilien lajittelulle, mitkä ovat pirkanmaalaisille kotitalouksille sopivimmat paikat lajiteltujen poistotekstiilien keräyspisteiksi ja mitkä ovat vaikuttavimmat viestintäkanavat tekstiilien lajittelusta ohjeistavaan viestintään.

Raportti kesällä 2020 toteutetun kyselyn tuloksista
Toteuttaja: Ekokumppanit Oy
Raportin julkaisupäivä: 28.4.2021

KIERTO_tekstiilien_lajittelu_kotitalouksissa_kyselyraportti_280421


Me KIERTO-hankkeessa uskomme, että kiertotalous on tulevaisuudessa ainoa tapa toimia. Kun kiertotalouden mahdollisuudet tunnistaa nyt, edelläkävijöiden menestyksekkääseen matkaan voi vielä hypätä mukaan.

Kiertotaloudesta kasvua -sivustolta löydät maksuttomia asiantuntijapalveluita niin työnantajille kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamiseen kuin työnhakijoille kiertotalousosaamisen kartuttamiseen. Sivustolta löydät myös inspiroivia kiertotalouden kasvutarinoita, mielenkiintoista tutkimustietoa sekä kiertotaloussanaston. Tilaa myös Kiertotaloudesta kasvua ja kehitystä -uutiskirje (aiemmat kirjeet pääset lukemaan täältä) ja liity mukaan LinkedIn verkostoomme.