KIERTO-hankkeen aamukahvitilaisuudessa inspiroiduttiin kiertotalouskokemuksista.

Perjantaina 6.3.2020 Tampere-talossa jaettiin hienoja kokemuksia kiertotalousyritysten kesken. Paneelissa kiertotalouden edelläkävijäyritykset Rekki Oy, Happy Print Oy, OffiStore Oy ja ResQ Club Oy keskustelivat muun muassa verkostojen merkityksestä kiertotalouden liiketoiminnassa, kiertotalouden taloudellisesta kannattavuudesta ja tulevaisuuden työntekijöiden osaamistarpeista. Yrityksissä tarvitaan tulevaisuudessa monipuolisia, eri alojen osaamista yhdisteleviä ammattilaisia.

Esillä oli myös palveluja kiertotalouteen sekä yleisesti liiketoiminnan kehittämiseen liittyen. KIERTO-hanke esitteli omia kehitteillä olevia yrityksille ja yhteisöille suunnattuja palveluitaan. Hanke kehittää parhaillaan neljää palvelua, joista KIERTO-kartoitus on kevytkartoitus yrityksille liiketoiminnan tilasta kiertotalouden näkökulmasta ja jonka avulla voidaan paikantaa kehittämiskohtia. Yritys tai organisaatio voi tilata hankkeelta KIERTO-peluutuksen, jolloin siihen osallistuvat oppivat kiertotaloudesta Circula-pelin avulla. KIERTO-koulutus on kehitteillä asiakkaiden ja yritysten kiertotalousosaamisen kasvattamiseen ja hankkeen kautta työllistettävät KIERTO-agentit tuovat kiertotalousnäkökulmaa työnantajan tarpeisiin.

Suuren yleisön houkutellut tapahtuma keräsi paljon kiitosta ja sai myös kunnian olla ensimmäinen tapahtumajärjestäjä Tampere-talossa, joka kompensoi hiilijalanjälkensä täysin. Vastaavanlaisia ja jopa Forssassa järjestettävän Frush-tapahtuman laajuisia verkostoitumistilaisuuksia toivottiin Tampereen alueelle lisää.