KIERTO-podcastissa puhutaan kiertotaloudesta, työstä, yrittämisestä ja oman osaamisen lisäämisestä. Meistä jokainen voi tehdä oman osansa kestävän kehityksen eteen myös työelämässä.

Mitä kiertotalous tarkoittaa, miten se vaikuttaa yhteiskuntaan ja työelämään sekä mitä taitoja tulen tarvitsemaan tulevaisuuden työelämässä? Näihin kysymyksiin podcast antaa vastauksen.

Kiertotalous on täynnä mahdollisuuksia. Se on yrityksen kilpailuvaltti ja työnhakijan menestystekijä työmarkkinoilla. Podcastissa kuullaan, mitä uusia mahdollisuuksia kiertotalous luo työelämään ja yrittäjyyteen. Jaksoissa perehdytään tarkemmin tekstiiliteollisuuteen ja elintarvikealaan kiertotalouden näkökulmasta.

KIERTO-podcastit juontaa toimittaja, yhteiskunnallinen keskustelija ja somevaikuttaja Emmi Nuorgam. Podcastin tuottaa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen koordinoima KIERTO – Kiertotalouden toiminnalliset oppimisympäristöt -kumppanuushanke. Jaksot on nauhoitettu kesäkuussa 2021.

Tervetuloa yhteiselle matkalle kohti kestävää kasvua ja arvojesi mukaista työtä!

KIERTO-podcast on kuunneltavissa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen Kohtaamisia.podcast -kanavalla Spotifyssä.
Saavutettava podcastien tekstitetty videointi löytyy KIERTO-hankkeen YouTube-kanavalta sekä jaksojen litteroinnit on ladattavissa tältä sivulta.


Kuuntele KIERTO-podcast jaksot:

KIERTO-podcast jakso 1 – Ilmastokriisi koskettaa meitä kaikkia

KIERTO-podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan ilmastokriisistä ja siitä, miten kiertotalous on yksi keino ratkaista se.

Emmi Nuorgamin vieraina ovat ilmastoaktivisti Ellen Ojala, joka ei syyllistä yksilöä vaan ajattelee, että päättäjien tulisi asettaa raamit, joiden sisällä yksilö voi tehdä kestäviä valintoja sekä KIERTO-hankkeen projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti.

KIERTO-podcast jakso 2 – Kiertotalousyrittäjä nukkuu yönsä paremmin

Onko mahdollista tehdä kannattavaa bisnestä kestävän kehityksen mukaisesti? Kyllä on. Nyt on myös hyvä hetki perustaa yrityksiä, joiden toimintatapa pohjautuu kestävään kehitykseen. Se on kilpailuvaltti, joka tuottaa tulosta.

Emmi Nuorgamin vieraina ovat Kameratorin yrittäjä Juho Leppänen, joka kertoo yrityksen tasaisesta kasvusta, omiin arvoihin pohjautuvasta työstä ja kädentaitojen ylläpitämisestä sekä KIERTO-hankkeen projektikoordinaattori Milla Kolehmainen.

KIERTO-podcast jakso 3 – Tonneittain tekstiilejä kiertoon

Tekstiiliteollisuus on yksi saastuttavimmista teollisuudenaloista tällä hetkellä. Tekstiilien kierrättäminen ja jatkojalostaminen ovat ratkaisevia keinoja, jotka vievät alaa kohti kestävää pohjaa ja kiertotaloutta. Suomessa otetaan nyt etukenossa isoja askelia tekstiilin jatkojalostamisessa ja kierrättämisessä. Tekstiilijätteestä tehdään uutta kuitua ja bisnestä.

Emmi Nuorgamin vieraana ovat tekstiilin kierrättämisen edelläkävijät Pure Waste Textiles:n Jukka Pesola, joka kertoo mihin kaikkeen kierrätetty tekstiilikuitu taipuu sekä Emppu Nurminen Nextiili yhdistyksestä.

KIERTO-podcast jakso 4 – Ruoan arvostus näkyy hävikin määrässä

Ruoan arvostus näkyy parhaiten siinä, että raaka-aineet käytetään viimeiseen asti hyödyksi. Hävikkiruoka sopii niin fine dining -ravintoloihin kuin ruoka-apuun jaettavaksi. Tärkeimpänä on pitää mielessä, että murustakaan ei tarvitsisi heittää roskiin.

Emmi Nuorgamin vieraana ovat keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas, joka ennakoi ja miettii ruokalistat niin, että hävikki olisi mahdollisimman pientä sekä Tampereen evankelis-luterilaisessa seurakuntayhtymässä kokkina työskentelevä Olli Rinta-Mantila.


Katso KIERTO-podcast jaksot:

KIERTO-podcastien tekstivastineet:

KIERTO-podcast jakso 1 tekstivastine – Ilmastokriisi koskettaa meitä kaikkia

KIERTO-podcast jakso 2 tekstivastine – Kiertotalousyrittäjä nukkuu yönsä paremmin

KIERTO-podcast jakso 3 tekstivastine – Tonneittain tekstiilejä kiertoon

KIERTO-podcast jakso 4 tekstivastine – Ruoan arvostus näkyy hävikin määrässä


Me KIERTO-hankkeessa uskomme, että kiertotalous on tulevaisuudessa ainoa tapa toimia. Kun kiertotalouden mahdollisuudet tunnistaa nyt, edelläkävijöiden menestyksekkääseen matkaan voi vielä hypätä mukaan.

Kiertotaloudesta kasvua -sivustolta löydät maksuttomia asiantuntijapalveluita niin työnantajille kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamiseen kuin työnhakijoille kiertotalousosaamisen kartuttamiseen. Sivustolta löydät myös inspiroivia kiertotalouden kasvutarinoita, mielenkiintoista tutkimustietoa sekä kiertotaloussanaston. Tilaa myös Kiertotaloudesta kasvua ja kehitystä -uutiskirje (aiemmat kirjeet pääset lukemaan täältä) ja liity mukaan LinkedIn verkostoomme.