Kick Off -seminaarissa tulevaisuuden kasvua pohdittiin kiertotalouden näkökulmasta

KIERTO-hankkeen 4.11. startanneessa Kick Off -seminaarissa käsiteltiin kiertotalouden työllistämismahdollisuuksia ja kuultiin monipuolisia näkökulmia työllisyyden ja osaamisen kehittämisestä tulevaisuudessa. Seminaarissa pohdittiin muun muassa kiertotalouden mahdollisuuksia työnhakijoiden osaamisen ja työmarkkinavalmiuksien kehittämiseen sekä miten kiertotaloutta voidaan hyödyntää uusien työpaikkojen luomisessa ja uudenlaisen osaamisen kehittämisessä.

Kulttuurivaikuttaja Emmi Nuorgamin juontama tapahtuma onnistui yli odotusten; tapahtuma keräsi yhteen toista sataa kiertotalouden parissa työskentelevää ja siitä kiinnostunutta kuulijaa. Puheenvuoroja kuultiin KIERTO-hankkeen ja Tampereen kaupungin henkilöstön lisäksi muun muassa Sitran kiertotalousasiantuntija Leena-Kaisa Piekkarilta, kestävän liiketoiminnan väitöskirjatutkija Sonja Lahtiselta sekä Valmetin teollisoikeuspäällikkö Viivi Nuottajärveltä.

Viesti oli yksinkertainen: kiertotaloudella on tulevaisuudessa mahdollisuus tarjota monipuolisia työtehtäviä eri toimialoille, joissa kiertotalousosaamisen kehittäminen on keskeisessä roolissa. Kiertotaloudessa piilee kasvun mahdollisuuksia, jotka hyödyntävät niin yrityksiä kuin työnhakijoita.

Suurkiitos kaikille seminaarissa esiintyneille, mahtavalle juontajalle Emmi Nuorgamille, sekä kaikille tilaisuuteen osallistuneille!