Tuotteesta palveluksi kestävästi
pe 3.9. klo 9–12
maksuton kiertotalouskoulutus

Löydät koulutuksen videotallenteet alempaa 21.9.2021 asti.

Tuotteesta palveluksi kestävästi -koulutuksessa saat tietoa, inspiraatiota ja työkaluja siihen miten yrityksen kannattaa siirtyä tuotepohjaisesta liiketoiminnasta palveluliiketoimintaan. KIERTO-hanke tarjoaa maksuttoman kiertotalouskoulutuksen, jonka järjestäjänä toimii Double Round.

Tuote palveluna on yksi kiertotalouden mukainen liiketoimintamalli. Koulutuksessa kuulet lisää kiertotalouden liiketoimintapotentiaalista sekä saat työkaluja liiketoiminnan muuttamiseen kestävämmälle pohjalle. Koulutuksessa kuullaan kahden yrityksen, Iittalan ja Uhana Designin, puheenvuorot siitä miten he ovat ottaneet palvelun osaksi yrityksen liiketoimintaa. Iittala ottaa vastaan käytettyjä Iittalan ja Arabian astioita vintage-palvelunsa kautta. Uhana Design on lanseerannut vaatevuokraamon nimeltä Uhana Dreams, josta asiakkaat voivat vuokrata heidän tuotteitaan ostamisen sijaan.

Koulutus on suunnattu erityisesti pirkanmaalaisille mikro- ja PK-yrityksille tai yrittäjäksi aikoville. Mukaan ovat tervetulleita myös omaa osaamistaan kehittävät työnhakijat, kolmannen sektorin toimijat ja muut asiasta kiinnostuneet. Koulutuksen lisäksi kymmenelle yritykselle tarjotaan tunnin mittainen yksilösparraus erikseen sovittavalla ajalla. Etusijalla valinnassa ovat pirkanmaalaiset yritykset. Koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä valintakriteerit täyttävien hakijoiden osalta. KIERTO-hanke valitsee koulutukseen osallistujat. Koulutukseen mahtuu mukaan yhteensä 80 henkilöä ja yksilösparrausta on tarjolla yhteensä kymmenelle yritykselle.

Tuotteesta palveluksi kestävästi -koulutuksen sisältö:

Ville Availa, Double Round: Kiertotaloudessa on liiketoimintapotentiaalia

Emil Sievinen, Smartbi: Datan avulla tuotteesta palveluksi

Lotta Eskolin, Iittala: Vintage astiat uusin ruokapöytiin – tarina jatkuu

Mira-Liina Skyttälä, Uhana Dreams: Uusi liiketoimintamalli tarjoaa asiakkaille helpon tavan saada vaatteita vastuullisesti palveluna

Vesa Salminen: Tuotteen elinkaaren huomioiminen suunnittelussa ja materiaaleissa

Me KIERTO-hankkeessa uskomme, että kiertotalous on tulevaisuudessa ainoa tapa toimia. Kun kiertotalouden mahdollisuudet tunnistaa nyt, edelläkävijöiden menestyksekkääseen matkaan voi vielä hypätä mukaan.

Kiertotaloudesta kasvua -sivustolta löydät maksuttomia asiantuntijapalveluita niin työnantajille kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamiseen kuin työnhakijoille kiertotalousosaamisen kartuttamiseen. Sivustolta löydät myös inspiroivia kiertotalouden kasvutarinoita, mielenkiintoista tutkimustietoa sekä kiertotaloussanaston. Tilaa myös Kiertotaloudesta kasvua ja kehitystä -uutiskirje ja liity mukaan LinkedIn verkostoomme.